Antalya Akdeniz Televizyonu Haber Sitesi, Akdeniz
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı 7 Şubat 2012 Salı

UYDU FREKANSLARIMIZ

Türksat 2-A Uydusu
Frekans 12130
Sembol Rate 27500
Fec Rate 5/6
Polarization Dikey

HABER ARA


Gelişmiş Arama

GALERİ

İPEĞİ TABLOLAŞTIRDI

ANTALYALI RESSAM BERNA ÖZBAKIR, İPEĞİ TABLOLAŞTIRARAK DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATTI. İPEK ÜZERİNE DOĞAYI RESİMLEYEN ÖZBAKIR, ŞİMDİ İSE ESERLERİYLE DÜNYAYA AÇILIYOR.

Kategori  Kategori : Kültür Sanat
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1417
Tarih  Tarih : 08 ubat 2010, 12:10

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antalyalı sanatçı Berna Özbakır, geliştirdiği teknikle ilk kez ipek saten üzerine doğayı resimledi.
8 yıl süren denemeden sonra 'İpeksi Dokunuş' adını verdiği ipek üzerine peyzaj çalışmasını tanıtan Özbakır'ın yurt dışından da öğrencileri var.
'Renklerin Dili' isimli bir de kitap yazıp, renklerin enerjisini, karakter analizini anlatan sanatçı, ipek saten üzerine canlı renklerle işlenen resimin orjinal fotoğrafı andırdığını belirtti.
Tekniğiyle ipeği doğayla birleştiren Özbakır, doğa manzarası, çiçek, ağaç, hayvan, insan figürünü ipek üzerine işliyor.
 “İpek, bugüne kadar hep dekoratif olarak kullanılmış. Eserlerimde, daha çok kendi ruh dünyamı ve onu ilgilendiren duygusal soyut konuları resme döküp, duygu kavramını doğayla özgürce özdeştiriyorum" diyen Özbakır, 5 yıldır tekniği yurtdışına tanıtmayı başardığını söyledi.
  İpek üzerinde resim yaparak daha gerçekçi göründüğünü ifade eden Özbakır, yıkanabilir özelliğinin de olduğunun altını çizdi.
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz
        

Kültür Sanat

En Çok Okunan Haberler

ANKET

Yeni Ulaşım Modelinden Memnunmusunuz?




Tm Anketler

Copyright 2009 Akdeniz TV
Site alt yapsnda MyDesign Haber Sistemi kullanlmtr.
RSS Kayna