Antalya Akdeniz Televizyonu Haber Sitesi, Akdeniz
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı 18 Mayıs 2012 Cuma

UYDU FREKANSLARIMIZ

Türksat 2-A Uydusu
Frekans 12130
Sembol Rate 27500
Fec Rate 5/6
Polarization Dikey

HABER ARA


Gelişmiş Arama

GALERİ

'Tuta'ya Karşı 'Tül Sera'

ANTALYA BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜRKİYE'NİN DOMATES ÜRETİM ALANLARINDA GEÇEN YIL ORTAYA ÇIKAN VE BÜYÜK ORANDA ÜRÜN KAYBINA NEDEN OLAN 'TUTA ABSOLUTA' ADLI ZARARLIYA KARŞI 'TÜL SERA' YÖNTEMİ GELİŞTİRİLDİ.

Kategori  Kategori : Tarım
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 991
Tarih  Tarih : 28 Mays 2011, 11:22

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaş İlçesi'ne bağlı Kasaba Köyü'nde, 5 bin metrekarelik alanda, tek çatı altında tül sera kuruldu. Domates üreticisi Yusuf Kapar ile ziraat mühendisi Bayram Ülker'in birlikte geliştirdiği yöntemle, 4 metrelik beton direklerin arasına çelik teller çekildi.

 


Bunların üzerine de İspanya'dan ithal edilen tül örtüldü. Tülü, klipslerle çelik tele bağlayan Kapar ve Ülker, böylece, hem hava ve su geçirgenliği sağladı, hem de zararlının seraya girmesini önledi.

 


Ziraat mühendisi Bayram Ülker, "Tül seranın hiç sökülmeden 5 yıl hizmet vermesini bekliyoruz. Dayanıklılığından şüphemiz yok. Bu yöntemin Antalya yöresinde önümüzdeki yıllarda yaygınlaşmasını bekliyoruz" dedi.

 


 Ülker Antalya'da domates üretimine ağır bir darbe indiren ve domatesin kilosunun 10 liraya kadar çıkmasına neden olan 'Tuta absoluta' zararlısının bundan böyle seraya girmesinin mümkün olmadığını anlattı.

 


Tül serayı kuran üretici Yusuf Kapar da "Geçen yıl başladığım açık tarla sebzeciliğinde 'Tuta' zararlısı yüzünden ürün kaybına uğradım ve zarar ettim. Sonunda arkadaşım olan Bayram Ülker'le bu projeyi gerçekleştirdik ve çok yararlı olduğunu gördük. Bütün üreticilere tül sera yöntemini tavsiye ediyorum" dedi.

 

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz
        

Tarım

En Çok Okunan Haberler

ANKET

Yeni Ulaşım Modelinden Memnunmusunuz?




Tm Anketler

Copyright 2009 Akdeniz TV
Site alt yapsnda MyDesign Haber Sistemi kullanlmtr.
RSS Kayna